top of page

Mette Ødegård

Helse- og Frisklivscoach, Kognitiv Terapeut

Mette - Mistet aldri troen på at det var mulig


Opp og ned

Jeg har svart belte i vektnedgang- av de samme 10 kiloene med utallige ulike slankemetoder. Alltid en ny start på mandag, 1. i hver måned eller 1. januar, på evig jakt etter den «rette» koden.

Heldigvis ga jeg aldri opp! Fra mitt første slankekurs på videregående til jeg endelig knakk koden for to år siden, blir det 30 års erfaring med stadig nye metoder.

 

Fra evige slankekurer til varig livsstilsendring

Fra evige slankekurer til varig livsstilsendring Min kode knakk jeg da jeg skjønte at dette ikke handlet om mangel på viljestyrke eller at det var noe feil med meg. Det var når jeg erkjente at jeg har en matavhengighet som krever en annen tilnærming enn nok en kur og påfølgende nederlag. Det var når jeg skjønte at uansett hvilken metode jeg velger, vil jeg gå opp igjen den dagen jeg slutter med metoden. 


Jeg må velge noe som gjør godt for meg- hver dag, og noe som vil gi meg fred fra stadig tanker i hodet om vekt, mat og følelser. Min kode har blitt tre planlagte, faste måltider hver dag og ingenting mer. Da slipper jeg å bruke opp viljestyrken min på utallige matvalg og fristelser hver dag. Jeg sier ikke at det er lett hver dag, og jeg faller av og tilbake til overspising, men jeg kommer alltid tilbake til mine tre måltider- takket være ukentlig fellesskap med andre og forpliktelse i gruppe.

Jeg har nå holdt stabil vekt i snart to år


Mine spesialområder

 Matavhengighet, overspising, sammenheng mellom tanker, følelser og atferd og hva som trengs for å danne nye varige vaner. Jeg er utdannet kognitiv terapeut og helsecoach og har lang erfaring med endringsarbeid, motivasjon og viktigheten av å heie på hverandre for å lykkes. Jeg tror på fellesskap og forpliktelse, jeg tror på ærlighet og sårbarhet og styrken i å aldri gi opp og tørre å be om hjelp. Jeg håper og tror at mitt engasjement og energi vil smitte over på deg som kursdeltagere. Mitt mål er å heie på deg helt du har knekt din kode til varig vektnedgang og mer energi i hverdagen.


Gleder meg til å se deg på kurs hos meg!

95763338

Mette Ødegård
bottom of page